Nazmiye Hastánc

Nazmiye Hastánc

Mire jó nekünk a hastánc?!

2015. október 18. - Nazmiye

Ha csak egy mozgásra vágysz, ami nem túl megerőltető, ugyanakkor mindent átmozgató, egészséges mozgás - ilyen a hastánc.

Ha unod a hétköznapi rutint és kikapcsolódásra vágysz: hastánc

Ha érdekel a Kelet, ha tetszik az orientális zene, és mozogni szeretnél rá: - megint csak hastánc.

ws20121.jpg

Javítja a testtartást, nőiesebbé teszi egész mozgásod.

Növeli az összpontosító képességet, a testtudatot.

Új izomcsoportokat fedezhetsz fel magadban! A rendszeresen gyakorolt hastánc formálja a tested, a karokat, a derekat, a csípőt. Hasizmot nevel, karcsúsít. Erősíti a gerinc melletti izmokat, így csökkenti a rossz tartásból fakadó hátfájást. Szóval, így magasabbá is tesz. :)

Helyrehozza a tinédzserkori gerincferdülést. Egy 16 éves tanítványom két év alatt heti 1,5 óra hastánccal kigyógyult belőle. Mást nem sportolt, táncolt ez idő alatt. Büszke, nőies, gyönyörű szép, légies mozgása lett!

Növeli az intim izmok feszességét, lazítja a csípőt. Jó megoldás az áldott állapot mielőbbi elősegítéséhez, a vizelettartási vagy a mensturációs problémák megszüntetéséhez.

Gyermekeknél különösen hasznos a helyes testtartás kialakulásában, a mozgáskultúrában, a figyelem javításában, összpontosításban, önállósodásban, felelősségérzet, önfegyelem, az egészséges önbizalom kialakulásában, a közösségbe való beilleszkedésben.

Aztán segít szülés után az altesti izmok "felépülésében".

Testalkattól, kortól függetlenül pozitív élményeket ad. Tanítványaim között 5 évesek és 60 felettiek is, sőt közel 80 éves nagymama is „ropta.”

Kikapcsol, kicserél azzal, hogy teljesen más dolgokra figyelsz, mint szoktál. :) Segít elfogadni, és megbecsülni önmagad!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nazmiye.blog.hu/api/trackback/id/tr1007987433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása