Nazmiye Hastánc

Nazmiye Hastánc

8+1 jó ok, hogy miért hastáncolj! :)

2015. november 12. - Nazmiye

Persze, csak ha nő vagy! Férfiként még több meglepetésre számíthatsz, már ha találsz férfihastáncot tanítót. :)

szines_hangulat.jpg

  1. A pasid izgalmasnak találja.

Alig várja, hogy mutass valamit. Áhítattal nézi minden táncmozdulatod. Minden rezdülésed csodálatosnak találja. Őszintébbje finoman kritizál, mohóbbja előjáték gyanánt fogadja.

  1.  A gyereked is büszke rád.

Ha még kisebb, nagyon tetszenek neki a fátylak, a csillogó bot, ahogy forgatod, pörgeted. Szívesen táncolna veled az órán. A kisfiad kipróbálná ezt a botos táncot, ütné a dobot. A kislányod alig várja, hogy kiderüljön, viszed-e gyermekhastáncra. Ha már nagyobbak, elismeréssel adóznak a ténynek, hogy milyen különleges anyukájuk van. A felnőttek pedig büszkék fitt és nőies szüleikre.

  1. A férfikollégák irtó kíváncsiak lesznek.

Nyúznak, hogy mutass be, taníts meg nekik egy-két mozdulatot. Megmutatják, hogy a hashullámoztatásban bajnokok. Mindig kérdezgetik, lehet-e óra jönni, beszállni. Aztán mikor konkrét időpontot kapnak, hogy kipróbálhassák az izolációs technikákat, egyből megfutamodnak.

  1. Gyönyörű kosztümöket viselhetsz, csillogó-villogó színkavalkádban, és senki sem rója fel neked. Sőt!

Izgalommal készülsz a fellépésedre. Az pedig nem lehet akármiben! Gyönyörűnek és egyedinek kell lenned. Válogathatsz a szebbnél szebb hastáncholmikban, kérheted ajándékba, vagy gyűjthetsz rá, hiszen megérdemled: megtanultál egy különleges táncot! Ha van hozzá érzéked, türelmed, csodálatos ruhakölteményeket alkothatsz gyöngyökből, kövekből, flitterekből.

  1. Végre van egy órád, amin kiszakadsz a mindennapi mókuskerékből.

Amikor csak magadra figyelsz. Egyszerűen olyan az óramenet, hogy nincs mód az elkalandozásra. Ha ügyesedni szeretnél, ha nem akarsz lemaradni a csapattól, figyelned kell és koncentrálnod a testedre, összehangolnod a mozdulataid egymással, a többiekkel, a zenével. A végén jólesően fáradsz el, s alig hiszed, milyen hamar elment az az egy óra.

  1. Női közösségre lelhetsz.

Ez egy ajándék. Olyanokkal találkozol, akiknek hasonló az érdeklődése, mindegy, hogy mi a foglalkozása. Elfogadjátok, bátorítjátok, segítitek egymást. Az élet más területén is. Jó kis külön programok is születhetnek. :)

  1. Tánc közben keleti hercegnővé változol, mesélsz, varázsolsz, csábítasz.

Akkor és ott, az vagy, ami lenni akarsz. Ha elsajátítottad a mozdulatokat, megtöltöd lélekkel. Elképzeled, hogy miről szól a zene, kifejezed, elmeséled a táncoddal, az arcoddal, a tekinteteddel, a mozdulataiddal.

  1. Szebb lesz a járásod.

Hát persze, hogy tartásjavító! Megnyúlsz és kivirulsz. Táncosként az órán csak egyenes, kecses, büszke lehet a tartásod. Aztán hozzászoksz, és átkúszik a mindennapokba. Ekkor kérdezik: Hát veled mi történt? Megfiatalodtál? Lefogytál? Úgy virulsz!

  1. Titkos izmokat fedezel fel.

Méghogy nekem hasizom, három részre osztva?! Hogy először csak lent húzzam be, majd középen, s a felső szakaszt is egyenként?! Mi? Hát ezt meg hogy lehet megmozdítani úgy, hogy a vállam ott maradjon? Na ne! Hogy ez a rázás lábujjhegyen!? És vállrázáskor meg se rezdüljön a csípőm?

Aztán fokozatosan belejössz, és természetessé válnak a „szabályok”. Rácsodálkozol, hogy milyen ügyes vagy.

A bejegyzés trackback címe:

https://nazmiye.blog.hu/api/trackback/id/tr348074414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása